Thisted camping & hytteferie nær Nationalpark Thy - Bycamping i fred og ro. - Thisted Camping
Language - Sprache - Taal torsdag, 01-10-2020
Indhold
Pladsinfo
Thisted Camping
Iversensvej 3
7700 Thisted
Tlf +4597921635
Mail til pladsen
Åben: 01.01. - 31.12.
LON 8° 42‘ 47,4120'
LAT 56° 57‘ 9,2520'
Kort
Ruteplan
City Camp
Temaer

Nationalpark Thy

Se webcam over havet ved Klitmøller

Thisted camping er en af de smukkest placerede campingpladser i Nordjylland.

Der er fra campingpladsen udsigt over Limfjorden.
Campingpladsen er beliggende midt i byen omgivet af skøn natur og vand,
nær Nationalpark Thy.
Det vestlige Thy er Danmarks første nationalpark.
Nationalpark Thy strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte langs den jyske vestkyst fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.

Thy som nationalpark
Det vestlige Thy er Danmarks første nationalpark. Nationalpark Thy strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte langs den jyske vestkyst fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.legeb_rn.jpg

Fri leg i skoven

I nationalparken Thy ligger indtil videre to skovlegepladser, hvor børnene kan boltre sig i naturen og bygge huler som rigtige små Tarzan’er.

I lysningerne mellem ahorn, ask og bøg finder man gynger, rutsjebaner, klatrenet og svævebaner – alt sammen bygget i træ. Her er det sjovt at røre sig. Hele familien får brugt hovedet, kroppen og alle sanserne.

Store stammer ligger på jorden og indbyder til balancegang eller et lille pusterum i legen. Ved borde og bænke under overdækkede træpavilloner kan man nyde den medbragte madpakke. Små bålpladser indbyder til grill og snobrød eller et hyggeligt lejrbål midt i nationalpark Thy.

Det her er lige stedet til en anderledes børnefødselsdag under åben himmel eller bare en dejlig, frisk skovtur i trækronernes skygge med glade børnestemmer og fuglekvidder i ørerne.

Skovlegepladser i Nationalpark Thy:

Kronborg plantage, Thisted
Tved Klitplantage
Vilsbøl Klitplantage


Fire overraskende oplevelser i Nationalpark Thy.

Nationalpark Thy er også historien om madkultur, livet ved Vesterhavet og Anden Verdenskrig. Her kan du gå på opdagelse i de mange bunkere langs kysten og få fortalt historien om soldaternes liv. Eller se fiskerbådene blive trukket op på kysten og smag på den friske fangst i Vorupør. Og så kan man selvfølgelig også gå på jagt over hele Thy efter den særlige egnsret – tørfisk.
Arven fra Anden Verdenskrig

Thy var under Anden Verdenskrig et militært brændpunkt, og langs kysten i nationalparken kan man stadig se de mange vidnesbyrd fra dengang Danmark var besat.

Som store, grå sukkerknalder ligger bunkere i klitterne fra Agger til Hanstholm. Bunkerne var en del af tyskernes enorme projekt ”Atlantvolden”, der strakte sig fra Pyrenæerne ved den spanske grænse til Nordkap i Norge. Det første tyske kystbatteri blev allerede anlagt i april 1940, og byggeriet påvirkede lokalbefolkningens dagligdag. Det var i vidt omfang lokale arbejdere, der opførte bunkerne, og tyskerne spærrede strandene af og kontrollerede fiskerne, når de sejlede ud og vendte hjem fra havet. I nord lå Hanstholmfæstningen, der skulle lukke indsejlingen til Skagerrak for de allieredes skibe.

De 19 bunkere var bevæbnet med fire skibskanoner, og batteriet kunne sende sine granater ud på en afstand af 55 kilometer. Sammen med et tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge skulle de spærre det cirka 120 km brede farvand mellem Danmark og Norge. Man kan stadig gå på opdagelse i batteriets bunkere, hvoraf mange er åbne i dag, og på Museumscenter Hanstholm kan man se en af de største bunkere, som tyskerne byggede i Danmark. Den næsten 3.000 m2 store bunker er restaureret og har i dag sit oprindelige udseende og originale udstyr.

Spændende ting at se:

Museumscenter Hanstholm
Kystbatteriet ”Hanstholm I” syd for Hanstholm
Kystbatteri syd for Klitmøller
Observationsbunker ved Stenbjerg
Kystbatteri nord for Lyngby
Mandskabsbunker i Agger by


Thisted camping & hytteferie her er altid gode tilbud..
Se mere under tilbud.
- camping tilbud
- hytte tilbud

GRATIS - DK-CAMP's fordelsklub
Find os på Facebook


Eller på Instagram: thisted_camping
Links